Daniel Rosner – As. prof. dr. ing.

BIOGRAFIE

Daniel Rosner  a fost mereu pasionat de tehnologie și educație. Din 2011, coordonează laboratorul de Electronică Aplicată și proiecte hardware InGeAr, cu peste 40 de premii obținute de către studenții îndrumați la competiții naționale și internaționale. Împreună cu colegii lui de la Facultatea de Automatică și Calculatoare și Facultatea de Energetică a format o comunitate în jurul laboratorului. Împreună, pun bazele următoarelor povești de succes ale startup-urilor tehnice din România.

În 2015 Daniel a făcut parte din generația Forbes 30 sub 30 din România, iar în 2016 Daniel a mentorat echipa ENTy – câștigătoarea celui mai prestigios concurs internațional de tech pentru tineri – Microsoft Imagine Cup Seattle ’16 international competition. Din 2016 Daniel Rosner coordonează principalul program de pre-accelerare pentru startupuri tehnice din ţară, Innovation Labs.

Motivație:

Consider că, atat oportunitățile oferite de o carieră antreprenorială, cat si valorificarea skill-urilor intraprenoriale conferă un fundal propice dezvoltării profesionale a studențiilor din domeniul ingineriei. De asemenea, am lucrat și lucrez cu plăcere cu studenții din UPB, oferindu-le  îndrumarea necesara în ceea ce privește evoluția lor în plan profesional. În acest context, sunt de părere ca inițiativa „Creează-ți un viitor! FII antreprenor” constituie tipul de cadru în care pot lucra în sprijinul tinerilor talentați și dornici de a explora noi domenii interdisciplinare.