Centru de Antreprenoriat UPBizz | Alexe Cătălin – Ș. l. dr. ing.
18112
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-18112,ajax_fade,page_not_loaded,,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive
 

Alexe Cătălin – Ș. l. dr. ing.

BIOGRAFIE

Contextul economic actual, cu locuri de muncă mai puține și instabile, a condus la o schimbare a percepției tradiționale asupra carierei ideale, care valorizează stabilitatea, către una favorabilă antreprenoriatului (barometrul Ernst&Young). A intra în lumea afacerilor devine astfel mai degrabă o necesitate decât o opțiune. De multe ori, viitorul întreprinzător nu mai are o altă opțiune și viața îl obligă să înceapă o activitate pe cont propriu. Problema este că acesta este prins nepregătit, îndeosebi, la nivelul cunoștințelor de business.

Totuși, garanţia succesului într-o afacere nu există, chiar dacă întreprinzătorul este o fire entuziastă, încrezătoare în propriile forţe şi hotărâtă. Aceste calităţi pot constitui premisele unei afaceri de succes, dar, deşi sunt esenţiale, nu sunt şi suficiente. Statistica arată că un sfert din firmele înfiinţate dau faliment în primul an de existenţă, iar după patru ani se ajunge la trei sferturi.

Părerea generală este că la baza oricărei afaceri stă ideea de afacere. Realitatea este destul de dură. Astfel, doar 10% din ideile tinerilor ajung să fie materializate într-o afacere.

La baza succesului unora sau insuccesului altora stau o multitudine de factori, cum ar fi: concurenţa, capacitatea de adaptare la cerinţele pieţei, capacitatea de a dobândi și a valorifica cunoștințele teoretice și practice,  managementul afacerii, pasiunea pentru ceea ce faci.

Cu o experiență de 19 ani în zona antreprenorială, cu o activitate didactică în domeniile: Antreprenoriat, Inovare și Dezvoltare Tehnologică, Managementul Proiectelor, în cadrul Facultății de Antreprenoriat, Ingineria și Managementul Afacerilor, prin participarea în peste 20 de proiecte, care au vizat dezvoltarea antreprenorială, sunt alături de cei care vor să dea viață ideilor și să învețe din experiența antreprenorială. Rolul meu este de a ajuta la validarea unor decizii, la explicarea anumitor concepte, la ridicarea anumitor semne de întrebare la care viitorul întreprinzător să găsească răspunsuri și încrederea de a merge mai departe.