Business Model Canva Workshop

Business Model Canva Workshop

Modelul Canvas a fost propus de către elvețianul Alexander Osterwalder care transpune un plan de afaceri pe o singură pagină, pânză (canvas) sub formă unui grafic care prezintă clienți, modalitățile de relaționare cu potențialii clienți, infrastructură firmei și modalitățile de finanțare. Modelul Canvas este asemenea unui management strategic, managerul ia anumite decizii pentru întreprinderea pe care o conduce implicând resurse atât din mediul intern cât și din cel extern.

Modelul Canvas este din ce în ce mai folosit la nivel internațional deoarece are o structura simplificată, este relativ ușor de relizat și poate fi urmărit de către managerul firmei pe tot parcursul desfășurării activității, astfel putând fi modificat sau actualizat la diferitele schimbări care apar în firmă sau pe piață.

În cadrul acestui workshop vom discuta despre ce este business model canvas, cum se completează și vom avea o serie de exemple de companii care au folosit acest instrument. Participanții se vor implică activ în completarea unui astfel de canvas.

Răzvan Crăciunescu este Șef lucrări la Facultatea de Electronică Telecomunicații și Tehnologia Informației, coordonatorul laboratorului Future Networks 5Glab, pasionat de inovație și tehnologiile viitorului. De-a lungul timpului a participă ca fondator sau angajat în câteva startupuri de succes.