Centrul de Antreprenoriat lansează primul proiect dedicat studenților UPB

Centrul de Antreprenoriat lansează primul proiect dedicat studenților UPB

Știai că 52% din studenții români vor să își înceapă propria afacere în următorii doi ani? Sau că 57% din studenți ar prefera să ducă o viață un pic mai palpitantă decât cea de manager într-o companie și ar prefera astfel să fie antreprenori. De aceea Centrul de Antreprenoriat UPBizz vine în întâmpinarea avântului tău antreprenorial printr-un program complet de informare și instruire la finalul căruia vei fi pregătit să faci primii pași în antreprenoriat.

Cine? Statisticile mai sus menționate, dar și entuziasmul studenților români au determinat Universitatea POLITEHNICA din București să demareze un program antreprenorial dedicat studenților care doresc să pornească pe drumul antreprenoriatului. Astfel a luat naștere proiectul CNFIS-FDI 2017-0128 „Creează-ți un viitor! Fii Antreprenor!”. Implementat prin intermediul Centrului de Antreprenoriat, în parteneriat cu Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate, proiectul vizează pregătirea temeinică a studenților prin intermediul unui program complet care integrează toate informațiile și know-how-ul necesare unui tânăr antreprenor.

Când? La finalul lunii septembrie se lansează o campanie de informare care va implica 300 de studenți din cadrul facultăților UPB. Prin intermediul campaniei, vei primi informații despre proiect, dar și despre antreprenoriat. Statistici, idei și sfaturi utile – le vei avea pe toate la îndemână așa că folosește-le cu înțelepciune!

Cum? O dată finalizată campania de informare trecem la o nouă etapă: programul de pregătire antreprenorială.  Dezvoltat de către UPB și ARSCM, programul pune accent pe latura practică și aplicabilă a antreprenoriatului. Cele 5 workshop-uri te vor pune față în față cu antreprenori consacrați, dar și cu specialiști din domenii conexe antreprenoriatului precum marketing, management, sau leadership. Vei învăța așadar să dai o identitate bine definită afacerii tale, să o promovezi în mediul online, dar și să vinzi cât mai eficient produsele sau serviciile oferite de start-up-ul tău.

A doua parte a proiectului aduce cu sine demararea sesiunilor de mentorat dedicate studenților. Nici un început de drum nu e ușor, în special în antreprenoriat. Am decis astfel să venim în ajutorul tău prin cooptarea a 5 mentori din cadrul universității. Aceștia te vor ajuta cu sfaturi, idei și feedback personalizat și adaptat start-up-ului tău. Profită așadar de experiența mentorilor pentru a-ți optimiza afacerea și a lua cele mei bune decizii de business.

De ce? Cu riscul de a ne repeta, punem mare accent pe latura practică și nu doar pe teorie. Vă provocam așadar la un concurs de idei de afaceri cu șansă dublă de câștig. Competiția se va desfășura în două etape distincte și îți va testa la maxim capacitățile de antreprenor. În prima etapă concurenții își vor înscrie planurile de afaceri într-un concurs jurizat în mod echidistant și transparent de către echipa de management și mentorii implicați în proiect. Cele mai bune trei idei de afaceri vor câștiga câte 1000 de lei fiecare.

A doua etapă vă oferă ocazia să vă prezentați ideile în fața juriului format din investitorii reuniți pentru partea a doua a concursului Smart Start-Up, organizat de partenerul ARSCM ca parte integrată a proiectului.