JA BUSINESS PLAN CHALLENGE 2018

JA BUSINESS PLAN CHALLENGE 2018

Junior Achievement (JA) Romania te invită să îți dezvolți competențele antreprenoriale și să îți testezi ideea de business în cadrul unei competiții dedicate atât studenților cât și elevilor  – JA Business Plan Challenge 2018.

Ajunsă la cea de-a XVIII – a ediție, competiția s-a dovedit a fi un real succes, doar anul trecut fiind selectate 150 de start-up-uri create de elevi și studenți care au intrat în etapa intermediară a competiției, mai exact incubatorul educațional de afaceri JA BizzFactory.

La  JA Business Plan Challenge 2018 se pot înscrie tinerii care vor să își dezvolte un concept de business pe care să îl testeze ulterior pe piață prin lansarea și conducerea unei afaceri pilot sau a unui start-up.

 

CINE POATE PARTICIPA?

La secțiunea Elevi se pot înscrie:

  • Companii pilot JA, dezvoltate în programul JA Mini-compania
  • Firme de exercițiu
  • Echipe formate la clasă, de către profesor, în cadrul orelor de Educație Antreprenorială

La secțiunea Studenți se pot înscrie echipe de 2-6 studenți (19-30 ani la 1 august 2018), înscriși în anul academic 2017-2018 într-o instituție acreditată de învățământ public sau privat din România.

În acest an, 50 de echipe vor fi selectate pentru a merge mai departe în incubatorul educațional de afaceri JA BizzFactory™. Sub îndrumarea profesorului coordonator și a consultanților voluntari din business, echipele vor trece prin toate etapele pilotării afacerii lor. De la realizarea cercetării de piață și crearea unui prototip a produsului/serviciului oferit, până la adaptarea la cerințele existente în piață și realizarea vânzărilor.

Echipele cu cele mai bune rezultate în această etapă se vor califica în Finala Națională a competitiei JA Company of the Year 2018, care va avea loc pe 22 mai, în București. Marea finală le va oferi echipelor posibilitate să își expună produsele sau serviciile și să își prezinte planurile de afaceri în fața unui juriu format din profesioniști din mediul de afaceri.

Valoarea premiilor puse la bătaie se ridică la 50.000 de euro, după cum urmează:

  • Burse pentru participarea la Next Generation Leaders Forum 2018, Canada, Ontario, August 2018
  • Burse pentru participarea la finala European Company of the Year 2018 – secțiunea elevi – iulie 2018, Belgrad, Serbia
  • Burse pentru participarea la finala Europe Enterprise Challenge 2018 – secțiunea studenți – iunie 2018, Riga, Letonia
  • Premii speciale: Premiul „Ready for work”; Investiția anului în IT; Investiția anului în Design; Investiția anului în Agricultură.

Elevii și studenții din toată țara se pot înscrie în competitia JA Business Plan Challenge 2018 până pe 26 februarie 2018. Informații suplimentare și detalii disponibile AICI.