Sfaturi de carieră de la Tatian Diaconu, director general al Immochan România

Sfaturi de carieră de la Tatian Diaconu, director general al Immochan România

Când eşti tânăr şi la început de drum, trebuie să ţii cont de câteva sfaturi pentru a ştii cum să conduci o echipă.
Să fii manager sau antreprenor nu este uşor. Trebuie să fii un lider adevărat care să îşi inspire, ajute şi ghideze echipa. De aceea, Tatian Diaconu, directorul general al Immochan România, a povestit pentru Business Magazin, care sunt sfaturile pe care le oferă tinerilor manageri şi antreprenori.

1. Lăsaţi oamenii să greşească, dar minimizaţi riscurile şi calculaţi bine pierderile.
2. E foarte important să aveţi mereu capacitatea de a vă înconjura de oameni foarte buni, de preferat mai buni decât voi, şi pentru asta este necesară o doză de curaj.
3. Alegeţi cu grijă partenerii cu care mergeţi la drum. E o vorbă din bătrâni: decât să pleci prost însoţit la drum, mai bine du-te singur.
4. E de preferat să plăteşti mai mult, avându-l pe cel mai bun, decât să faci o economie pe termen lung, pe care sa o plăteşti înzecit.
5. Fiţi optimişti. Nu acel optimism pe stil american, să te uiţi în oglindă şi să repeţi că eşti optimist. Cred că atunci când sunt cu adevărat optimist şi atitudinea generală este pozitivă, restul este o morişcă.
6. Echilibraţi viaţa profesională şi cea de familie, deşi este foarte complicat, pentru că funcţia de director general este 24/7.
7. Trebuie să fiţi agili, iar agilitatea este o compunere de vectori şi astribute care vă fac să fiţi şi rapizi şi proactivi, şi adaptabili.
8. Puteţi face meseria de manager în orice domeniu şi să faceţi şi performanţă, chiar dacă nu aveţi neapărat cunoştinţele tehnice în domeniul de activitate. Partea tehnică, cu excepţia unora extrem de specializate, cum este neurochirurgia, se învaţă.
9. Din postura de manager, trebuie să-i faceţi pe alţii să facă.
10. Orice s-ar întâmpla şi oricare ar fi calea voastră în viaţă, rămâneţi voi înşivă.
„E perfect. Dă-i bătaie!” – cu această expresie încheie Tatian Diaconu sfaturile sale, o expresie ce o dedică tuturor celor la început de drum, pe care îi îndeamnă să aibă curaj şi încredere în propriile forţe. În două momente cheie ale carierei sale i s-a spus „E perfect. Dă-i bătaie!, astfel că acum se află în topul diviziei imobiliare a retailerului francez Auchan, după un parcurs spectaculos al carierei sale.

 

 

 

Sursa: http://www.businessmagazin.ro/lideri/sfaturi-de-cariera-de-la-tatian-diaconu-director-general-al-immochan-romania-video-16459053