HEINnovate 2019 la Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti

HEINnovate 2019 la Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti

Comisia Europeană, în parteneriat cu OECD și Ministerul Educației Naționale din România, organizează conferința HEINnovate „Sprijinirea inovării și antreprenoriatului în și prin intermediul învățământului superior”. Evenimentul va avea loc la Universitatea POLITEHNICA din București în perioada 20-21 iunie 2019 și este parte integrată în cadrul Președinției Romaniei a consiliului Uniunii Europene.

Organizat pe parcursul două zile, evenimentul va reuni aproximativ 200 de participanți din întreaga Europă, cu accent pe reprezentanții și factorii de decizie din instituțiile de învățământ superior, organizațiile intermediare și autoritățile naționale, regionale sau publice.În plus față de lansarea raportului de țară HEInnovate pentru România, evenimentul va cuprinde sesiuni plenare cu speakeri de nivel înalt și sesiuni paralele și interactive de lucru, pe tot cuprinsul temei sistemului și instituțiilor inovatoare și antreprenoriale de învățământ superior.

Sesiunile reprezintă o oportunitate unică de a împărtăși și de a discuta despre experiențe, de a compara exemple de bune practici, de a conecta informaţii și de a propune politici comune de dezvoltare. HEinnovate este un cadru de ghidare menit să sprijine instituțiile și sistemele de învățământ superior să-și dezvolte potențialul antreprenorial și inovator. Totodată, iniţiativa sprijină factorii politici și părțile interesate în identificarea acțiunilor care stimulează antreprenoriatul și inovarea, dar și identificarea și eliminarea barierelor la nivel instituțional și în sistemele naționale de învățământ superior.

Evenimentul este găzduit de Universitatea Politehnica din București, o instituție de învățământ superior care îmbină educația, formarea și cercetarea științifică cu scopul de a spori cunoașterea și inovația, două concepte cheie ale antreprenoriatului, dar si ale economiei bazate pe cunoaștere și ale societății ca un intreg.

Pentru informaţii detaliate despre HEINnovate şi accesarea formularului de înscriere vă invităm să accesaţi siteul oficial al proiectului – http://heinnovatebucharest2019.eu/