Cum a fost la Idea Generation cu Social Impact Award

Cum a fost la Idea Generation cu Social Impact Award

Joi, 28 februarie 2018, Biblioteca Centrală UPB a fost gazda primului workshop din 2018 organizat de Centrul de Antreprenoriat UPBizz, în parteneriat cu Social Impact Award. Cu misiunea de a promova antreprenoriatul social în rândul studenților, workshopul face parte dintr-un proiect mai amplu, prezent în peste 20 de țări din Europa, Africa și Asia.

În cadrul workshop-ului, facilitat de Corina Anghelescu – coordonator SIA România, studenții participanți au primit informații și statistici valoroase cu privire la antreprenoriatul social și impactul pozitiv pe care acesta îl are asupra comunităților în care este implementat.

Totodată, pentru că nimic nu se compară cu exemplul practic, studenții au aflat poveștile din spatele proiectelor finaliste în cadrul Social Impact Award 2017: Izibac – o aplicație mobilă care are ca scop facilitarea învățării pentru examenul de Bacalaureat și Blinkr – gadgetul care salvează viața bicicliștilor în trafic.

Nu există probleme, doar soluții

O dată informați și inspirați participanții au trecut la treabă. Sub atenta îndrumare a Corinei și cu avântul unui adevărat antreprenor social, participanții au identificat problemele sau nevoile pe care ei le consideră importante și au venit cu propriile idei de proiecte menite să le rezolve. De la reciclarea deșeurilor, la integrarea persoanelor defavorizate pe piața muncii, studenții au propus soluții creative și au primit confirmarea că oricine poate fi antreprenor social cu mentalitatea potrivită: Nu există probleme, doar soluții.

Au înfruntat frigul, au ascultat cu atenție și au pus întrebări iar în final au venit cu soluții și au demonstrat că orice este posibil atunci când comunitatea se unește în spatele unei idei.

Evenimentul a venit ca o confirmare a ceea ce ne spun statisticile, anume că antreprenorii din generația Millenials se implică în proiecte inovative cu impact social și își doresc ca afacerile lor să aducă o contribuție pozitivă în comunitate, punând mai puțin preț pe profit.

 

Despre Social Impact Award

Social Impact Award este un program educațional în inovare socială și o competiție de idei pentru tinerii care vor să producă o schimbare în societate într-un mod constructiv. Misiunea proiectului este promovarea antreprenoriatului social în rândul tinerilor din lumea întreagă. Astăzi proiectul este prezent in peste 20 de țări din Europa, Africa și Asia.

In România proiectul se află la cea de-a șaptea ediție și este organizat de către Global Shapers Bucharest Hub, Social Innovation Solutions și Universitatea Alternativă

Social Impact Award se adresează tinerilor care își doresc să schimbe probleme sociale curente într-un mod inovativ, inițiind proiecte sau chiar organizații.